EFOP-3.9.2-16-2017-00023

Esélyteremtés a gyermekekért – közszolgáltatások fejlesztése a Makói kistérségben

 

Baba-Mama Klub

Program Címe: Baba-Mama Klub

Program leírása: A program Királyhegyesen valósult meg, ami több alkalmas előadás sorozatból állt. Az előadásokon részt vevő kismamák, és kispapák átfogó felvilágosítást kaptak a születéstől egészen a már meglévő kisgyermek óvodába való beszoktatásának folyamatáig, valamint a kismama érzelmi és fizikai változásainak zavarairól, megoldásokról, szabadidős tevékenységeken keresztül, a szülés utáni testi változások hatásairól és nem utolsó sorban a fogak romlásáról-fogvesztésről egyaránt. A jelenlévők minden alkalommal szabadon kérdezhettek az előadóktól, melyre készséggel választ is kaptak.

Résztvevő előadók: Dr. Kovács Krisztián szülész/nőgyógyász, Dr. Pápai-Kiss Titanilla Flóra fogorvos, Szirbik Sándorné, Nádasdi Ibolya, Németh Angéla, Tamasi Éva

Program ideje: 2019. február 11. és 2019. október 17. között valósult meg.

Bábeltorony – Iskolán kívüli nyelvoktatás

Program Címe: Bábeltorony – Iskolán kívüli nyelvoktatás

Program leírása: A program Pitvaroson két csoportban valósult meg, aminek a célja olyan gyermekek nyelvi fejlesztése volt, akik társaikhoz képest le vannak maradva az idegen nyelv terén. Az idegen nyelv nyelvtani elemeinek gyakorlása, fejlesztése és alkalmazása volt a fő szempont, mankót adva a gyerekek kezébe az iskolai tananyaghoz.

Program ideje: 2019. július 17. és 2019. augusztus 16. között valósult meg.

Családi Nap

Program Címe: Családi Nap

Program leírása: A makói Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégiumban került megrendezésre a szülők és gyermekeik számára e jeles nap, ahol a család együtt szórakozhatott, kikapcsolódhatott. Sokszínű állomások biztosították a résztvevőknek az önfeledt szórakozást. Lehetőség volt, kézműves; kreatív; logikai; és ügyességi feladatokban jeleskedniük gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. A szülők olyan fejlesztő technikákat is megtanulhattak, amelyeket saját otthonukban alkalmazni tudnak a gyerekeikkel közösen.

Program ideje: 2019. május 24.

Daloljunk együtt

Program Címe: Daloljunk együtt

Program leírása: Az adott program célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerjék a művészi értékű zenét, erre a legmegfelelőbb szintér az óvoda. A programban részt vettek a Királyhegyesi Dalkör tagjai, akik nem csak a zenével - dalokkal kápráztatták el a gyerekeket, de gasztronómiai jártasságukat is magukkal hozták az oviba. A gyerekekkel sok finomságot is készítettek a nap folyamán.

Program ideje: 2019. április. 16. – Királyhegyes

Diákok gazdasági szerepe – zsebpénz

Program Címe: Diákok gazdasági szerepe – zsebpénz

Program leírása: A program foglalkozást valamint kirándulást foglalt magába. A foglalkozás célja az iskolás gyerekek helyes pénzkezelési, valamint hasznos megtakarításokhoz szükséges forrásokról kaptak felvilágosítást, amit a mindennapi életükben is kamatoztatni tudnak. A foglalkozás végén, a pályázat jóvoltából a Makói Általános Iskola Almási Tagintézménynek tanulói Budapestre utazhatott, ahol több a pénz történetével, fejlődésével valamint azzal történő gazdálkodási módokkal kapcsolatos élményben részesülhetett.

Program ideje: 2019. február 13. – 2019. március 26.

Föld napi akció – Makó

Program Címe: Föld napi akció – Makó

Program leírása: Makó is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen olyan ÖKO- védelmi programban, ami felhívja az emberek figyelmét a környezet – illetve a légszennyezés káros hatásaira. Ennek hatására fa ültetési projektet indított az önkormányzat, és több facsemete is elültetésre került a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai közreműködésével.

Föld napi Játszóház

Program Címe: Föld napi Játszóház – Energiahatékonyság

Program leírása: A program két témában, illetve alkalommal lett kivitelezve. Az első alkalom, az ÖKO - tudatosság jegyében zajlott. Az ÖKO Kreatív Kft, szakemberei által vezetett interaktív játszóház remekül vizualizálta a gyerekeknek az energia hatékonyság fontosságát a hétköznapi életünkben. A második alkalom a Csanádpalotai Napsugár Óvoda szervezésében interaktív előadás valamint fabula mesék vetítése vette kezdetét, amit a gyerekek nagyon élveztek. E mellett minden kis óvodás elkészíthette saját családfáját is, amit nagy örömmel mutathattak meg szüleiknek.

Program ideje: 2018. május 26. – 2019. április 25. – Csanádpalota

Program Címe: Föld napi Játszóház – Nagyér

Program leírása: A rendezvény célja a környezet tudatosságra való nevelés. Játékos feladatok, vetélkedők segítségével ismertették meg a helyi óvodások – kisiskolásokkal, a környezetvédelem fontosságát. Több kültéri helyszínen alakítottak ki állomásokat, ahol rejtvények, fejtörők várták a gyerekeket.

Program ideje: 2019. április 16. – 2019. október 18.

Program Címe: Föld napi Játszóház – Nagylak

Program leírása: A program célja, a nagylaki gyerekeknek olyan interaktív; kreatív; valamint játékos programok szervezése volt, amelynek a témája a környezettudatos életmód kialakítása köré épültek. A környezetvédelem, a szelektív hulladék gyűjtés fontosságát emelték ki a gyerekeknek a játékos feladatokkal.

Program ideje: 2018. június 28.

Furfangos Csudavilág

Program Címe: Furfangos Csudavilág

Program leírása: Makó Város Önkormányzata interaktív szabadtéri játszóház programot szervezett a makói lakosok szórakoztatására. Több színes játékot próbálhatott ki a kedves érdeklődő, többek között: népi játékok; ügyességi játékok; fizikai jelenséget bemutató eszközök közül válogathattak, akik ellátogattak a Hagymaház előtti térre. A programon való részvétel ingyenes volt.

Program ideje: 2018. szeptember 14.

Hagyományőrzés – Csanádpalota

Program Címe: Hagyományőrzés – Csanádpalota

Program leírása: Két alkalmas hagyományőrző programban vehettek részt a Csanádpalotaiak, amelyben az első alkalom a karácsony köré épült. A karácsonyt megelőző népszokások, hiedelmek, hagyományőrző műsorokkal kedveskedtek a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. A második ilyen jeles alkalom a húsvét köré épült, húsvéti szokásokon- előadásokon vehettek részt az érdeklődők.

Program ideje: 2018. december 13. – 2019. április 16.

Irány az iskola

Program Címe: Irány az iskola

Program leírása: A csanádpalotai nagycsoportos óvodásainak kezdeményezték ezt a projektet, aminek a célja az óvoda- iskola közötti átmenetet megkönnyítse. Lehetőségük volt az ovisoknak részt venni tanórákon, betekinthettek az iskolai életbe, és megismerkedhettek leendő tanító- nevelőikkel.

Program ideje: 2019. június 13.

Kiránduljunk! – Királyhegyesi Óvoda

Program Címe: Kiránduljunk! – Királyhegyesi Óvoda

Program leírása: „ESÉLYTEREMTÉS A GYEREKEKÉRT” – KÖZSZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A MAKÓI KISTÉRSÉGBEN pályázat keretén belül, lehetősége nyílt az óvodának elvinni kirándulni a gyerekeket, és a kísérő szülőket is a Szegedi Vadasparkba. A Vadaspark kiváló szórakozást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, valamint híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot ment és integrál vissza természetes élőhelyükre.

Program ideje: 2019. október 22.

Környezeti nevelés – Kirándulás

Program Címe: Környezeti nevelés – Kirándulás

Program leírása: A program célja a természet megszerettetése, védelme és a hozzá fűződő pozitív életérzés kialakítása volt az iskolába járó gyerekek számára. A diák, és 9 fő pedagógus látogatott el a Szarvasi Arborétumban, és az annak területén található Mini Magyarország makett-parkban.

Program ideje: 2019. május 30.

Mese és Tánc

Program Címe: Mese és Tánc

Program leírása: A program öt hónap előadás minőségű táncra és koreográfiára való felkészítést ölel magában a pitvarosi gyerekek számára. A cél az volt, hogy a gyerekek elsősorban jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, és másodsorban olyan színvonalas táncoktatáson vegyenek részt, ami végén egy gálaműsor keretén belül, brillírozzanak szüleik családtagjaik, és a műsoron résztvevő vendégek előtt.

Program ideje: 2019. február – 2019. július

Nyári tábor az oviban

Program Címe: Nyári tábor az oviban

Program leírása: Makó Város óvodásainak szerveztek táboroztatást, a nyári szünet megkezdésének időszakaira. A cél az volt, hogy a dolgozó szülőknek nyáron is lehetősége legyen gondos kezekre bízni csemetéiket, valamint a táborban részt vevő kisgyerekek izgalmas, szórakoztató és fejlesztő programokon vegyenek részt.

Program ideje: 2019. június – 2019. augusztus

Úszótábor – Csanádpalota

Program Címe: Úszótábor – Csanádpalota

Program leírása: A program célja a Csanádpalotai gyerekeknek megtanítani az úszás alapjait, ennek színtere a Makói Hagymatikum és Gyógyfürdő volt. A gyerekek szakoktatók segítségével szakszerű vízhez szoktatás illetve úszásoktatáson vettek részt. A programot egy éves intervallumra tervezték, és sikeresen kivitelezték.

Program ideje: 2018. július 16. – 2018. júius 27.

ÖKO szakkör

Program Címe: ÖKO szakkör

Program leírása: A program a Makói Pápay Endre Iskolában lett kivitelezve, melynek célja a környezet védelemre való nevelés, érdeklődésük felkeltése, amely játékos élményközpontú formában.

Program ideje: 2019. március – 2019. május

Ovi-foci – Királyhegyes

Program Címe: Ovi-foci – Királyhegyes

Program leírása: A program két alkalommal lett megvalósítva, melynek célja a királyhegyesi ovisok mozgás és kondicionális, egyensúly és koordináció fejlesztése, amire a labdajáték elsajátítása kiváló fejlesztési eszköz.

Program ideje: 2018. november 28., 2018. december 3.

Sportnap – Csanádpalota

Program Címe: Sportnap – Csanádpalota

Program leírása: A csanádpalotai Napsugár Óvodába járó gyerekek és szüleik vehettek részt ezen a sportnapon. Több sporttal kapcsolatos versenyeken, akadály pályákon próbálhatták ki ügyességüket a részt vevő családok, de KRESZ-tudásukat is tesztelhették, a KRESZ-parkban amit a sportpályán állítottak fel.

Program ideje: 2019. március 1.

Szórakozz a Nagyival – Nagylak

Program Címe: Szórakozz a Nagyival – Nagylak

Program leírása: A szabadidős tevékenység olyan lehetőséget nyújtott a Nagylaki gyerekeknek, hogy első kézből tanulhattak az önként jelentkező nagymamáktól, különböző gasztronómiai fogások elkészítését, családi receptek cseréltek gazdát, valamint a gyerekek megtanulhatták a konyhai eszközök helyes használatát. Nem csak főzni, de varrni, hímezni, kötni és minden olyan tudásukat átadtak a nagyik a gyerekeknek amit a legjobban csak a szép korú mátriarkáink tudhatnak. Az itt tanultakat büszkén alkalmazhatják majd saját otthonuk konyhafalai között is, ezzel a tudással meglepve családjaik tagjait.

Program ideje: 2018. november – 2019. december

Szülőklub

Program Címe: Szülőklub – Csanádpalota

Program leírása: A program célja a csanádpalotai ovis gyerekek szüleinek közös programba való invitálása volt. Lehetőség nyílt a szülőknek az óvoda keretein belül közösen játszaniuk, tököt faragni, de egy másik alkalommal a közös faültetési program sem maradhatott el.

Program ideje: 2019. október 2., november 7.

Program Címe: Szülőklub – Királyhegyes

Program leírása: Királyhegyesen a szülők számára klub formában tartottak kis családias előadást a gyermekek viselkedési formáiból. Olyan fontos kérdések kerültek szóba, mint például: Hogyan szeret gyermeke másokat? Mit jelenthet, ha a gyermeke zárkózott, szorong, vagy esetleg dühös? Miből érzi a gyermek, hogy szeretik? Valamint egy másik alkalommal, a szülőket közös sütésre invitálták az óvó nénik, így közösen sok finomságot tálaltak a kicsik el.

Program ideje: 2019. január 18., február 27.

Program Címe: Szülőklub – Nagyér

Program leírása: A nagyéri szülők két részből álló előadás sorozaton vehettek részt, mely több érdekes témát érintett. Többek között szóba került az emberek identitás tudatának megőrzése, szociális életvezetési és mentálhigiénés tanácsadáson is részt vehettek a megjelent érdeklődők.

Program ideje: 2019. november

Program Címe: Szülőklub – Pitvaros

Program leírása: A Pitvaroson élő óvodások szüleinek tartottak több alkalmas előadássorozatot – A szülő szerep erősítése az óvodában címmel. Ezeken az összejöveteleken logopédiai tanácsadás, különböző nevelési módszerek és nem utolsó sorban a szülőket foglalkoztató kérdésekre kaphattak választ az eseményeken részt vevő anyukák-apukák.

Program ideje: 2018. november

Tehetségbontogató – Királyhegyes

Program Címe: Tehetségbontogató – Királyhegyes

Program leírása: A program egy évet magába foglaló tehetség gondozás volt a Királyhegyesi óvodások számára. A fejlesztés olyan főbb szempontokra irányult, mint a problémamegoldó gondolkodás, lényegkiemelés, következtetések fejlesztése, orientációs készségfejlesztés, grafomotórium fejlesztés, finommotorika – vizuomotoros koordináció fejlesztés… A gyerekek mind ezt játékosan, mesenézés valamint a koruknak megfelelő fejlesztési technikával sajátíthatták el.

Program ideje: 2019. március 1. – 2020. január 31.

Tehetséggondozás

Program Címe: Tehetséggondozás – Ambrózfalva

Program leírása: A program keretein belül a településen élő olyan gyerekeknek tartottak felzárkóztató foglalkozásokat magyar nyelv és matematikából, akik vagy családi körülményeik, – vagy pedig valamilyen hiányosságok miatt nehezebben tudtak boldogulni az iskolában ezekből a tantárgyakból. A program során a foglalkoztató tanárok nyomon követték a gyerekek teljesítményének fejlődését, és sikerként könyvelték el az ez időszakban történő órák eredményeit.

Program ideje: 2019. szeptember – 2020. február

Program Címe: Tehetséggondozás – Csanádalberti

Program leírása: Csanádalberti településén élő olyan gyerekeket vontak be a programba, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek magyar nyelv és matematika tárgyakból egyaránt. A foglalkozást tartó pedagógusok úgy ítélték meg, hogy a tehetséggondozás lényege a gyerekek képességének és a már meglévő tudásuknak fokozása legyen. A pedagógusok eredményesnek ítélték meg a gyerekek fejlődési tendenciáját.

Program ideje: 2019. szeptember – 2020. február

Program Címe: Tehetséggondozás – Nagylak

Program leírása: A program keretein belül a településen élő olyan gyerekeknek tartottak felzárkóztató foglalkozásokat, akik vagy családi körülményeik, – vagy pedig valamilyen hiányosságok miatt nehezebben tudtak boldogulni az iskolában. A program során a foglalkoztató tanárok nagy hangsúlyt fektettek a koordináció; készség- és képesség, valamint vizuális differenciálás fejlesztésére.

Program ideje: 2018. november – 2019. október

Tehetséggondozás – Hagymaház

Program Címe: Tehetséggondozás – Hagymaház

Program leírása: Közel egyéves intervallumot körülölelő programsorozaton vehettek részt a kedves makói lakosok Makó Város Önkormányzata szervezésének köszönhetően, melynek célja a tehetséggondozáson kívül, színvonalas előadások, zenei színdarabok, gyerek színművek kerültek megjelenítésre a Hagymaház falain belül, melyre díjtalanul válthattak jegyet az érdeklődő lakosok.

Program ideje: 2019. márcis – 2020. január

Program Címe: Tehetséggondozás – Horgas Eszter előadás

Program leírása: A program a Tehetséggondozás keretén belül Horgas Eszter fuvolaművész komolyzenei koncertjét tekinthették meg a makói lakosok. A műsori repertoárok között olyan híres művek szerzőitől szerepeltek mit Gershwin, Bizet, Berntein, Piazzolla. Sok gyermek és fiatal foglalt helyet a nézőtéren, sokuk a helyi zeneiskola növendéke volt.

Program ideje: 2019. november 15.

Program Címe: Tehetséggondozás – Színjátszótábor

Program leírása: A VII. Kocsis György Színjátszótábor záró előadása került megrendezésre a Hagymaház színháztermében. Az előadáson megjelent érdeklődők részleteket láthattak a Dzsungel könyve című musicalból. A táborban, így a színdarabban is 40 diák vett részt 6,5 éves kortól 17 éves korig. A tábor célja a dráma, színház megkedveltetése és a tehetségek felfedezése volt.

Program ideje: 2019. augusztus 17.

Program Címe: Tehetséggondozás – Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola komolyzenei koncertje

Program leírása: A tehetséggondozás program keretében az Ifjú Zenebarátok Világnapja alkalmából került megrendezésre ez a komolyzenei előadás. A koncert keretében a zeneiskola számos növendéke bemutatkozhatott. Egyéni, duó vagy trió illetve kamarazenekari formációkat láthatott, hallhatott a közönség.

Program ideje: 2019. november 20.

Program Címe: Tehetséggondozás – Makói Teátrum

Program leírása: Mark Dunn Öt nő darabját vitték színpadra a Makói Teátrum tagjai, közel teltházas nézőközönség előtt. Nagy sikert aratott a mű, hiszen az ember könnyen tudott azonosulni a színdarab figuráival mivel azoknak is hétköznapi gondokkal kellett szembesülniük. Vajon túl tud lépni az öt barátnő saját kálváriáikon? Megtudhatták azok, akik látták az előadást.

Program ideje: 2019. október 25.

Program Címe: Tehetséggondozás – Opera-szerelem

Program leírása: László Boldizsár és Nánási Helga közös műsorát tekinthették meg a makói lakosok. Olyan híres szerzőik műveit vitték színpadra és ez által a közönség elé is, mint Puccini, Verdi, Donizetti, Strauss, Mozart, és nem utolsó sorban Erkel Ferenc.

Program ideje: 2020. január 12.

Program Címe: Tehetséggondozás – Operaest

Program leírása: A legnépszerűbb olasz bel canto operaszerzők művei szólaltak meg a Hagymaház színpadán egy koncert keretén belül. A közönség egy tartalmas, elegáns, színvonalas, felemelő estén vehetett részt.

Program ideje: 2019. november 30.

Program Címe: Tehetséggondozás – VargaBalett– Impulzusok

Program leírása: A legnépszerűbb olasz bel canto operaszerzők művei szólaltak meg a Hagymaház színpadán egy koncert keretén belül. A közönség egy tartalmas, elegáns, színvonalas, felemelő estén vehetett részt.

Program ideje: 2019. május 15.

Program Címe: Tehetséggondozás – VargaBalett– Pillanatok

Program leírása: A Pillanatok című balett előadás a VargaBalett Táncműhely balett művészeti kurzusának egyik záró városi előadása volt. A Táncműhely növendékei az előadáson a legújabb koreográfiáikat mutatták be nagy sikerrel az érdeklődő, művészetkedvelő makói közönségnek.

Program ideje: 2019. március 21.

Program Címe: Tehetséggondozás – VargaBalett– Táncvarázs

Program leírása: A Táncvarázs című előadáson a VargaBalett Táncműhely növendékei, volt növendékei és vendégei léptek színpadra egy színes, változatos műsorral.

Program ideje: 2019. november 24.

Tehetséggondozás – Tábor

Program Címe: Tehetséggondozás – Tábor

Program leírása: Az Utánpótlás Fúvószenekari Tábor a Hagymaházban került megrendezésre, és egy fajta jutalomként vehettek részt rajta a tehetséges zenészpalánták. A táborban Pap Anikó – rézfúvós, Marczikáné Kálmánczi Anikó – ütős, Gábor-Nagy Árpád pedig a fafúvós növendékek szakmai előmenetelét segítette.

Program ideje: 2019. június 17-21.

Tematikus táborok

Program Címe: Dallal, tánccal, énekszóval tábor

Program leírása: A tábori programot a pedagógusok a résztvevő gyerekek érdeklődésének valamint korának megfelelően alakították ki. A tanulók 2-4. osztályosak voltak, így először egymással ismerkedtek össze. Sok mozgásos programon vettek részt, mint a Hinkó tanyára való biciklitúra, valamint kerékpáros kirándulás a Maros-partra. A legfontosabb cél, az mellett hogy játékosan tanultak is például a KRESZ-szabályai, hogy jól és hasznosan töltsék el a táborban töltött időt.

Program ideje: 2019. július 2-6.

Program Címe: Disputa tábor

Program leírása: A nyári táborban lévő gyerekeknek nagy örömmel mutatta be az Almási Disputakör az Almási Gálán előadott produkcióját, amely után minden „táborlakó” egy disputás wordcafén vehetett részt, és megtudhatták testközelből a diákoktól-disputavezetőktől, hogy mi is valójában ez a kulturált vitatkozás-vitatechnika.

Program ideje: 2018. június 25-29.

Program Címe: Dráma tábor

Program leírása: A nyári táborban résztvevők drámajátékok segítségével ismerkedett össze az elég széles skálán mozgó korosztály. A táborban az mellett, hogy számtalan dramatikai módszert és drámai előadást gyakorolhatott a résztvevő gyereksereg, több makói helyszínre is szerveztek a pedagógusok játékos vetélkedőket. Ilyen volt például a József Attila könyvtárban A széttáncolt cipellők című mese alapján játékos vetélkedőn való részvétel.

Program ideje: 2018. június 18-22.

Program Címe: Foci tábor

Program leírása: A nyári táborban résztvevő gyerekeket korszerinti csoportbontásban csoportosították a nyári tábor vezetők, így saját koruknak megfelelően el sajátíthatták a foci alapszabályait, technikákat, módszereket. A gyerekek a napi mozgás mellett, nagyon jól és tartalmasan töltötték el a nyár kis szakaszának eme idejét.

Program ideje: 2018. június 25-29.

Program Címe: Hagyományápoló tábor

Program leírása: A tábor célja az volt, hogy olyan mesterségekkel ismerkedjenek meg, mint a hagyományos szíjgyártás és a bőr megmunkálása, amit Lenhardt szíjgyártó mutatott meg, valamint hímestojás festés, elfeledett technikával való tojás készítés.

Program ideje: 2018. június 25-29.

Program Címe: Környezettudatos élet – pénzhasználat, Egészséges életmód tábor

Program leírása: A tábor célja a gyerekeket megtanítani a helyes pénzhasználatra a mottó: „Gazdálkodj Okosan”, valamint az egészséges életmódhoz szükséges napi életvitelre való nevelés mindez játékos formában, és nem utolsó sorban az újrahasznosítás a környezetünk védelmében.

Program ideje: 2018. július 9-13.

Program Címe: Kreatív sporttábor

Program leírása: A Makói Ált. Isk. és AMI Bartók Székhelyintézményébe járó gyerekek vettek részt ezen a nyári táboros foglalkozáson. A cél az volt, hogy a gyerekek felfedezzék önmagukban a kreativitást a hagyományőrzést, valamint a sport szeretetét.

Program ideje: 2018. július 2-6.

Program Címe: Manótúra tábor

Program leírása: A táborban résztvevő makói gyerekek városuk nevezetességeivel ismerkedhettek meg részletesebben, valamint felkeresték a városban található kiemelkedő helyeket.

Program ideje: 2018. július 2-6.

Testünk a csoda

Program Címe: Testünk a csoda

Program leírása: Interaktív kiállításra látogathattak el a makói lakosok a Hagymaház falain belül. A kiállítás a testünk működését játékosan vizualizálta, ahol az anatómiai ismereteken kívül rengeteg különlegesség és fontos tudnivaló is helyt kapott.

Program ideje: 2018. szeptember 10-15.

Utazó planetárium

Program Címe: Utazó planetárium

Program leírása: A Makói Erdei János Városi Sportcsarnokban került megrendezésre ez a felettébb érdekes előadás sorozat, amely a Makó Város Önkormányzata és a MAFFIA ( Makói Fiatalok Akadémiája) közös szervezésében valósult meg. A látogatók egy olyan előadást láthattak, amely 360 fokos vetítésből állt, így a résztvevők úgy érezhették, hogy ők maguk iis a világűrben tartózkodnak.

Program ideje: 2018. április 14.

Utazó színház – Csanádpalota

Program Címe: Utazó színház – Csanádpalota

Program leírása: A program a csanádpalotai Kelemen László játszótéren került megrendezésre. Az előadás szereplői interaktív módon mutatták be a nézőközönségnek Ludas Matyi kalandjait. A gyerekek rendkívül jól érezték magukat, hiszen nem csak nézői, hanem aktív szereplői is voltak a darabnak.

Program ideje: 2018. május 26.