Mutasd mindet!

Tájékoztató a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet alapján induló eljárásokról

Tájékoztató a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet alapján induló eljárásokról

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. május 18. napjától hatályos, 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be, az engedely@mako.hu e-mail címen. A Kormányrendelet 1. számú melléklete tartalmazza a rendelet hatálya alól kivett ügyeket.

Az ellenőrzött bejelentésnek is tartalmaznia kell a jogszabályban előírt adatokat és mellékleteket, a Korm. rendelet 5.§ (6) bekezdésében megjelöltek kivételével.

Az engedélyköteles tevékenység – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül folytatható, azt követően, hogy a Hatóság döntéséről elektronikus úton értesítette a kérelmezőt.

Azon bejelentések vonatkozásában, amelyeknek illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj vonzata is van, a Kormányrendelet értelmében a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének, vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50 %-át kell leróni. Az illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj befizetésének módjáról és mértékéről Munkatársaink tájékoztatást nyújtanak a lentebb található telefonszámokon. Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a www.mako.hu honlapon található nyomtatványokon minden esetben az illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj teljes összege került feltüntetésre, továbbá az egyes ügytípusoknál található tájékoztató anyagban az illeték vagy szolgáltatási díj átutalással történő rendezésének lehetőségéről is informálódhatnak.

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az egyszerűbb kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben közöljék.

További kérdés esetén tájékoztatást nyújtanak Munkatársaink az alábbi elérhetőségeken:

Állatvásár, állatpiac, állatkiállítás ügyben: Dr. Miklós Melinda telefon: 62/611-320

Fa kivágási engedély: Baranyi Katalin telefon: 62/611-337

Kereskedelmi tevékenység bejelentése, működési engedély és szálláshely engedélyezés: Halászné Magyar Anikó telefon: 62/511-863

Kút fennmaradási engedélyezés: Hegedűsné Molnár Ildikó telefon:62/511-875

Telephely engedélyezés: Kaposta Áron telefon: 62/511-877

Útkezelői hozzájárulás kiadásához: Vas Katalin telefon: 62/511-864

 

Az egyes ügytípusokhoz kapcsolódó nyomtatványok és tájékoztatók az alábbi linkeken érhetőek el:

Állatvásár, állatpiac, állatkiállítás ügyben

Fa kivágási engedély

Kereskedelmi tevékenység bejelentése, működési engedély és szálláshely engedélyezés:

Kút fennmaradási engedélyezés

Telephely engedélyezés

Útkezelői hozzájárulás kiadásához