Makón korábban főleg a tavaszi fokhagymát termelték. Ez ugyan kisebb méretű, de egészséges, elálló. Kizárólag fekete földön termelhető. Az őszi fokhagyma nagyobb fejű, de lazább húsú, karácsonyig értékesíthető. A makói tavaszi fokhagyma kemény, elálló, jól tárolható, ízét-zamatát májusig megtartja, addig egészséges és csíramentes. Elállósága és zamata miatt kolbászba Makón kizárólag a tavaszi fokhagymát teszik. A tavaszi fokhagyma az őszi fokhagymánál keskenyebb levelű. A tavaszi fokhagymának Makón két fajtáját termelik: a zöld- és a sárgaszárút. A zöldszárút tartják az ősi makóinak, a sárgaszárút a népi emlékezés olasz eredetűnek tudja. A magyarországi fokhagymatermesztés legjelentősebb körzete a makói, területe megközelíti a 900 hektárt.