ZÁSZLÓREGISZTRÁCIÓ

 

Tisztelt Makóiak!

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit.”

(Magyarország Alaptörvénye)

 

 

Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017.07.14. napján megtartott rendes ülésén a 262/2017. (VII.14) határozátaban elfogadta, hogy nemzeti zászló kerüljön minden makói ingatlanra. A módosított közgyűlési rendelet értelmében azon magánszemély részére, aki vállalja, hogy a tulajdonában illetve használatában, birtokában lévő lakóépületet nemzeti ünnepeink – március 15., augusztus 20. és október 23. – alkalmával fellobogózza, Makó Város Önkormányzata igény szerint térítésmentesen biztosítja Magyarország Alaptörvénye I) cikkének (2) bekezdésében meghatározott nemzeti zászlót, zászló rudat és a kihelyezéshez szükséges konzolt. Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe.

Amennyiben Ön is részese kíván lenni az Önkormányzat azon kezdeményezésének, hogy nemzeti ünnepeinket méltó módon ünnepeljük meg, kérem, szándékát az igénylőlap kitöltésével és jelezze. Az igénylőlap kitölthető elektronikus formában is. A részletekről érdeklődni a 62/511-865 telefonszámon lehet. Személyesen a Polgármesteri Hivatal Kabinet Irodájában.


  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.