ZÁSZLÓREGISZTRÁCIÓ

 

Tisztelt Makóiak!

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit.”

(Magyarország Alaptörvénye)

 

 

Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017.07.14. napján megtartott rendes ülésén a 262/2017. (VII.14) határozátaban elfogadta, hogy nemzeti zászló kerüljön minden makói ingatlanra. A módosított közgyűlési rendelet értelmében azon magánszemély részére, aki vállalja, hogy a tulajdonában illetve használatában, birtokában lévő lakóépületet nemzeti ünnepeink – március 15., augusztus 20. és október 23. – alkalmával fellobogózza, Makó Város Önkormányzata igény szerint térítésmentesen biztosítja Magyarország Alaptörvénye I) cikkének (2) bekezdésében meghatározott nemzeti zászlót, zászló rudat és a kihelyezéshez szükséges konzolt. Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe.

Amennyiben Ön is részese kíván lenni az Önkormányzat azon kezdeményezésének, hogy nemzeti ünnepeinket méltó módon ünnepeljük meg, kérem, szándékát az igénylőlap kitöltésével és jelezze. A részletekről érdeklődni a +36 62 611 328-as telefonszámon lehet. Személyesen a Polgármesteri Hivatal Kabinet Irodájában.

[gravityform id="21" title="true" description="true"]