Mutasd mindet!

Pályázati felhívás: Best of Makó turisztikai védjegy

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Best of Makó turisztikai védjegy

Makó Város Önkormányzata pályázatot hirdet a turisztikai, illetve vendéglátó ipari szektor szereplői részére a Best of Makó védjegy elnyerésére azzal a céllal, hogy:

 • egyrészről: a legkiemelkedőbb színvonalú, megbízható minőséget garantáló helyi szolgáltatók munkáját elismerésben és minőségvédelemben részesítse;
 • másrészről: az itt élők és a városba látogató turisták számára kiváló, minőségileg kifogástalan termékeket és szolgáltatásokat garantálhasson.

Makó gazdaságának egyik legfontosabb eleme a Hagymatikum Fürdő, és ezzel együtt a turizmus, mint iparág. Az önkormányzatnak alapfeladata, hogy segítse a turisztikában aktív szerepet vállaló szolgáltatói szektor minőségi és mennyiségi fejlődését, számukra minőségi védelmet nyújtson, emellett a városi turizmus jó hírnevét védve és hosszú távú céljait segítve a Makóra látogató vendégek számára meghatározza a garantáltan kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtó üzletek, vállalkozások körét.

Makó Város Önkormányzata ezért alapította meg a Best of Makó névjegyet, amely független minősítési rendszerként évről évre megújulva állandó, magas színvonalat, megbízható minőséget garantálja helyi szolgáltató szektorban.

 

A Best of Makó védjegy tartalma:

A pályázat nyertese matricát tehet ki (12 cm átmérőjű egyoldalas üvegmatrica, a gyűrűn, amely körülveszi az alapformát, a kategória kerül felírásra), amely a vendégek számára is igazolja, hogy az üzlet színvonalas, munkáját a város közössége is támogatja. A nyertesek minden saját reklámfelületükön, anyagaikon, szabadon használhatják a Best of Makó logót az adott évben. Makó Város Önkormányzata a három kategória első helyezettjeivel közösen egy marketinganyagot készít el, mely országos médiafelületen kerül bemutatásra. A marketing díj együttes értéke 450.000 forint.

  

A pályázók köre:

A Best of Makó védjegyre társaságok, vállalkozások és egyéni vállalkozók egyaránt pályázhatnak az alábbi kategóriákban:

 1. szálláshelyek;
 2. vendéglátás;
 3. egyéb szolgáltatások.

Kategóriánként egy cím adható.

 

A pályázat elbírálása:

 • A Best of Makó védjegyet minden évben független zsűri ítéli oda a kiváló, megbízható minőséget garantáló pályázók részére. A pályázatok elbírálása során kiemelt szempontot jelent:
 • a vendég- és szolgáltatás-központú szemlélet;
 • a vendégbarát magatartás;
 • a szolgáltatás környezete, illetve az üzlet minősége;
 • az előállított, illetve forgalmazott termékek, valamint a nyújtott szolgáltatások minősége;
 • munkavállalói megfelelő szakképesítéssel rendelkeznek-e (százalékos arányszám);
 • Kiszolgálás, szerviz (Szakszerű-e a kiszolgálás. Tolakodó, figyelmes, korrekt, informatív.);
 • vendégéjszakák száma / ágyszám (amennyiben releváns);

melyekről a zsűri tagjai személyesen győződnek meg.

 

A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje:

A pályázati adatlapok elektronikus formában az infopont@mako.hu email címre küldhetők el, vagy személyesen az InfoPontban (6900 Makó, Széchenyi tér 13-15.)

 

A pályázat benyújtási határideje: 2020. január 31.  

További információ: 0620-258-5740-es telefonszámon  

 

Jelentkezési lap:

Fullscreen Mode