Mutasd mindet!

II. fokú belvíz védekezési készültség I. fokúra enyhítése

HATÁROZAT

 

A belvízi elöntöttség és a vizek kártételei megelőzése miatti teendő intézkedések megtétele érdekében, az elmúlt napok hidrometeorológiai viszonyai és a kialakult helyzetre való tekintettel Makó város közigazgatási területére a vizek kártételei elleni védekezés szabályairól szóló 232/1996. (XII.26.) Korm. rendelet 13. § (1) bekezdésében foglalt hatáskörömben eljárva

2019.június 27-én 16:00 órától

II.fokú víz-kárelhárítási készültséget I. fokúra enyhítem.

 

A védekezés ideje alatt ügyeletet kell tartani, melynek

 

helye: 6900 Makói Polgármesteri Hivatal (6900 Makó, Széchenyi tér 22.)

telefon: 62/511-800

fax: 62/511-801

E-mail címe: zsamboki.zsolt@mako.hu

 

A Védelemvezető, Zsámboki Zsolt közbiztonsági referens a +36-20/384-06-15 számú telefonon értesíthető.

 

Az ügyeleten naplót kell vezetni, melybe fel kell jegyezni a védekezés szempontjából minden jelentős eseményt, a kapott és adott utasításokat, jelentéseket.

 

A védelemvezető a védekezési tevékenységről (konkrét napi munkálatok, a védekezésben foglalkoztatott létszám, résztvevő gépek, eszközök, keletkezett károk, stb.) naponta köteles a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint az ATIVIZIG Központi Ügyelet (ugyelet@ativizig.hu), az ATIVIZIG területileg illetékes Szegedi Szakaszmérnöksége (szegedszm@ativizig.hu), a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság Titkársága (vedelmititkarsag@csmkh.hu) és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (csongrad.titkarsag@katved.gov.hu) részére jelentést adni.

 

A védekezési munkákat az önkormányzat elsősorban a rendelkezésre álló saját személyi állománnyal és gépi eszközökkel végzi.

 

Mivel ezen határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, ezért e határozatot egyszerűsített formában (indoklás nélkül) hoztam meg.

 

Makó, 2019. június 27.

 

Farkas Éva Erzsébet

polgármester