GINOP-1.3.4-17-2019-00011

A Szeged-Makó turisztikai térség fejlesztése és pozicionálása

 

 

Konzorciumvezető: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.

A projektben részt vevő konzorciumi tagok: Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt., Makó Város Önkormányzat, Mórahalom Városi Önkormányzat

Támogatási összeg: 337 000 000 Ft

Makó Város Önkormányzat támogatási összeg: 22 724 500 Ft

A projekt címe: A Szeged-Makó turisztikai térség fejlesztése és pozicionálása

A támogatás mértéke (%-ban): 100,00 %

A projekt tartalma: A Szeged-Makó turisztikai fejlesztési térség hosszú távú célja: A projekt hatására létrejövő desztinációs márkaprofil a desztináció egyediségét és megkülönböztethetőségét biztosítja, valamint nemzetközi szinten is értékesíthetővé teszi a releváns piacokon. Szeged-Makó a jövőben az ország családbarát egészségturisztikai desztinációja, amelyhez a megkülönböztető profilt a terület kulturális adottságai biztosítják.
A stratégiai célok elérése érdekében a releváns turisztikai termékekre vonatkozó mélységi, a térség fejlesztési irányait meghatározó elemzéseken, a meglévő vonzerőkre alapozott egyedi, meghatározott célcsoportokra fókuszáló térségi program- és csomagajánlatok előkészítésén túl a Szeged-Makó turisztikai fejlesztési térség márkázását elősegítendő, a termékfejlesztés részeként több fejlesztési elemzés és műszaki felmérés készül. További a térséget jól leíró és meghatározó projektelemek a meglévő egészségturisztikai szolgáltatók hálózatba kapcsolása, értékesíthetőségi javaslatok megfogalmazása, valamint a térség kulturális kínálatának belföldi és nemzetközi értékesíthetőségét, fejlesztési koncepcióját leíró tanulmány elkészítése.

A projekt tervezett befejezés dátuma: 2022. június 30.
A projekt előrehaladása: Egészségturizmus fejlesztése, Gasztroturizmus, Helyi termékek integrálása a turizmusba – tanulmányok elkészültek, a kisléptékű eszközbeszerzés lezajlott.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.3.4-17-2019-00011