Mutasd mindet!

Lakossági felhívás

Tisztelt Makói állampolgárok!

 

Az Ukrajnában és benne Kárpátalján zajló események mindannyiunkat megdöbbentették. Ebben a súlyos helyzetben a segítségnyújtás és az összefogás az, amivel a rászorulókat támogatni tudjuk.

A magyar emberek már eddig is megmutatták, hogy példaértékű a helytállásuk, és erre van most is szükség. Makó városának lakói különösen példamutatóak e téren is.

Ezúton is köszönjük eddigi adományaikat, felajánlásaikat.

Makó Város Önkormányzata ezúton kéri a Tisztelt Lakosokat, hogy jelentkezzenek, akik rendelkeznek olyan ingatlannal, amely jelenleg használaton kívüli, de alkalmas az átmeneti időre Ukrajnát elhagyó és Makóra érkező személyek és családok elszállásolására, és azt erre a célra felajánlják.

Várjuk, továbbá azon szálláshely szolgáltatást nyújtó vállalkozások jelentkezését is, akik átmeneti vagy hosszabb időre szállást tudnak biztosítani a Makóra érkező menekültek részére.

Amennyiben a fenti segítségnyújtásban részt tudnak vállalni, kérjük, hogy az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezzék:

név: Gergely Gábor városmarketing csoportvezető

telefonszám: 20/277-7251

email cím:     turizmus@mako.hu

 vagy töltsék ki a www.mako.hu/szallashely_kapacitas_menekultek_elszallasolasara weboldalon található adatlapot.

Amennyiben pénzbeli adományt szeretnének felajánlani, hívják a 1357 adományvonal számot (500 Ft/hívás, sms), vagy a 11711711-22222222 számlaszámon keresztül tudnak átutalást bonyolítani.

Természetbeni felajánlásaikat (tisztítószer, tisztálkodási eszközök, tartós élelmiszerek, stb.) a makói Fidesz irodába tudják eljuttatni a 6900 Makó, Deák Ferenc utca 39/B szám alá. Ha a csomag szállításában segítségre van szükség, akkor Makó Város Önkormányzata vállalja az irodára való szállítást. Ezt a 62/510- 810 számon tudják jelezni.

 

Makó Város Önkormányzata