Mutasd mindet!

Értesítés légi-földi szúnyoggyérítésekről!

Makó Város Önkormányzata ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén (1.300 ha ) légi és földi szúnyoggyérítésekre kerül sor.

 Légi kémiai védekezések időpontjai:

 

  • 2021. június 18. napnyugta előtt 1,5 órával.

            Rossz idő esetén: 2021. június 19-20 napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

  • 2021. június 25. napnyugta előtt 1,5 órával.

            Rossz idő esetén: 2021. június 26-27 napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV, az engedélyezett dózisban. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.

A vegyszer a MÉHEKRE VESZÉLYES!

Földi kémiai védekezések időpontjai:

  • 2021. június 18. napján a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

            Rossz idő esetén: 2021. június 19-20. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

  • 2021. június 22-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

Rossz idő esetén: 2021. június 23-24.

  • 2021. június 25. napnyugta utáni órákban.

            Rossz idő esetén: 2021. június 26-27 napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV, az engedélyezett dózisban. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.

A vegyszer a MÉHEKRE VESZÉLYES!

A beavatkozást végző berendezés a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. berendezésével történik a Vállalkozóval történő együttműködés keretében (Szemp Air Légiszolgáltató Kft).

A szúnyoggyérítésről Makó Város Jegyzője értesíti a Marosmenti Méhész Egyesületének Elnökét. Az egyesület értesíti a regisztrált méhészeket, az értesítés az egyesület  honlapjára is felkerül.

honlap: https://marosmenti-met.webnode.hu/elerhetosegek/

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.