Mutasd mindet!

Értesítés légi-földi szúnyoggyérítésről!

Makó Város Önkormányzata ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén (1.300 ha ) légi és földi szúnyoggyérítésre kerül sor.

 

A légi kémiai védekezés ideje: 2021. június 11. napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2021. június 12-13.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

Földi kémiai irtás időpontja:

  1. június 11. napján a napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén: 2021. június 12-13. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A beavatkozást végző berendezés a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. berendezésével történik a Vállalkozóval történő együttműködés keretében (Szemp Air Légiszolgáltató Kft).

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:

Deltasect Plus 1,2 ULV, az engedélyezett dózisban

A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.

A vegyszer a méhekre veszélyes!

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.