Mutasd mindet!

Földi úton történő  biológiai szúnyoggyérítés: 2021. május 18-án

Ezúton értesítjük a tisztelt makói lakosokat, hogy  településünkön földi úton történő  biológiai szúnyoggyérítésre kerül sor 2021. május 18-án.

Tartaléknapok: 2021. május 19-20.

Az irtás a városi fő csapadékvízgyűjtő és elvezető csatornákat és nagyobb pangó vízfelületeket érinti.

Felhasznált készítmény:  Vectobac 12 AS mely emberre, méhekre és melegvérű állatokra veszélytelen.

A biológiai irtást követően településünk területén (lakott belterületen) földi kémiai úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2021.05.18. napján, napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén a védekezés 2021.05.19-20. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.