Mutasd mindet!

Tájékoztatás a közterület-használatáról

Magyarország Kormánya az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 176/2021. (IV.15.) Korm. rendeletével 2021. április 24. napjától 2021. december 31. napjáig a közterülethez közvetlenül csatlakozó vendéglátó üzletnek az üzemeltetője, bérlője vagy tulajdonosa (továbbiakban: használó) számára ingyenes közterület-használatot biztosított.

FONTOS, hogy a fenti rendelkezés, nem mentesít a közterület használati engedély beszerzése alól! Az ingyenes közterület-használat a közterület-használati engedéllyel rendelkező használót, az engedélyben leírt feltételekkel és mértékben illeti meg!

A közterület-használati engedély a használót nem jogosítja fel arra, hogy az általa használt közterületre bármilyen építményt, tetőt, árnyékolót a napernyők kivételével engedély nélkül kihelyezzen vagy felépítsen. Ezen építmények telepítése külön eljárás keretében engedélyezhető.

A Makói Polgármesteri Hivatal munkatársai a közterület-használat és a közterületre helyezett építmények engedélyezését folyamatosan ellenőrzik.