Mutasd mindet!

Közlemény – Makói Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjének változásai

KÖZLEMÉNY

 

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével.

 

A veszélyhelyzet kihirdetését követően, a járvány mielőbbi megelőzése, illetve annak következményeinek elhárítása érdekében mind a Magyar Kormány, mind Makó Város Polgármestere is több korlátozó intézkedést vezetett be.

 

Ezzel összefüggésben Makó város lakossága egészségének megóvása érdekében a Makói Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása tekintetében 2020. március 20. napjától a következő intézkedéseket hoztam:

 

  1. A Makói Polgármesteri Hivatal arra kéri az ügyfeleket, hogy amennyiben lehetséges lakóhelyüket ne hagyják el, elsődlegesen telefonon, illetve e-mail útján intézzék ügyeiket. A Polgármesteri Hivatal minden munkatársának elérhetősége a mako.hu honlapon megtalálható, de a központi 62/511-861-es telefonszámon és az info@mako.hu e-mail címen is fogadjuk megkereséseiket.

 

  1. Azon személyek részére, akik ügyeiket a fentiek ellenére is személyesen szeretnék intézni a Polgármesteri Hivatal az udvar felől ablakon elérhető 3 irodában ügyfélfogadást tart, az eddigieknek megfelelő időpontokban.
  • a Hatósági csoport által intézett ügyek tekintetében az ügyfélfogadás a megszokott iroda udvar felőli ablakánál történik,
  • az Adócsoport a két épületrészt összekötő folyosó egyik irodájának ablakánál fogadja az ügyfeleket
  • minden egyéb ügyben pedig szintén a két épületrészt összekötő folyosó egy másik irodájának ablakánál történik az ügyfélfogadás akként, hogy az ott lévő ügyintéző lehívja az ügyfélhez az eljárni jogosult munkatársat.

 

Ügyfeleinket a helyszínen erről hirdetmény útján is, valamint személyes segítségnyújtással is tájékoztatjuk.

 

  1. A pénztár működése is fentiek szerint történik, de igyekszünk a készpénzforgalmat a lehető legminimálisabbra csökkenteni, ezért kérem, aki teheti válassza az átutalást.

 

  1. A Polgármesteri Hivatal épületébe ügyfél nem léphet be, a Hivatal Úri utca felőli bejáratát lezárjuk.

 

Kérem a lakosok megértését és türelmét.

 

 

Kruzslicz-Bodnár Gréta

Makó Város Jegyzője