Mutasd mindet!

Közlemény

KÖZLEMÉNY

 

  1. A Magyar Közlönyben 2020. március 14. napon megjelent 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ban foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel rendkívüli szünetet rendeltem el 2020. március 16. napjától a Makó Város Önkormányzatának fenntartásában lévő Makói Óvoda, valamint a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődék vonatkozásában.
  • A Makói Óvoda ezen naptól kezdődően ügyeletet tart az Erdélyi püspök utcai székhelyintézményében minden hétköznap 06.00-17.00 óra között.
    A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény ezen naptól kezdődően ügyeletet tart a Kálvin Téri Bölcsőde épületében minden hétköznap 06.30-17.30 óra között.
  • Az ingyenes közétkeztetésre jogosult óvodások, általános- és középiskolás tanulók részére az Eurest Étteremüzemeltető Kft., mint szolgáltató minden hétköznap 10.00-14.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Pulitzer József Kollégiumban (Makó, Posta utca 4-6.) üzemeltetett konyháról, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének (Makó, Almási utca 52.) melegítő konyhájáról. Ételhordót a szolgáltató nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.
    Az ingyenes közétkeztetésre jogosult, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődékbe járó gyermekek részére minden hétköznap 11.00-14.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Kálvin Téri Konyháról. Ételhordót az intézmény nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

 

  1. A koronavírus magyarországi terjedése miatt 2020. március 14. napon éjféltől elrendeltem a Hagymatikum Gyógyfürdő épületének teljes körű bezárását, valamennyi szolgáltatás szüneteltetését.
  2. A veszélyhelyzetre való tekintettel a Deák Ferenc utcai városi piac üzemeltetésével kapcsolatban a Magyar Közlönyben 2020. március 11. napon megjelent 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § (d) pontban foglaltakat alapul véve az alábbi korlátozó intézkedéseket rendeltem el 2020. március 15. napjával:
  • A piacra látogatók kizárólag a Deák Ferenc utcai bejáratot használhatják, a Hajnal utcai bejárat lezárásra kerül.
  • A piac területén azonos időben maximum 500 fő tartózkodhat, beleértve az árusokat és a piac üzemeltetését ellátó munkatársakat. A létszámkorlát és a személyes higiénia betartásáért a piac üzemeltetését ellátó munkatársak a felelősek.
  • Az élelmiszerbiztonsági szempontból magas kockázatot jelentő állati eredetű termékek padon történő árusítása betiltásra került.

 

A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek.

Tisztelettel kérem városunk minden polgárát, hogy kiemelt figyelmet fordítson a koronavírus-járványban legveszélyeztetettebb idős korosztályra.

A részletekről 2020. március 15-én, vasárnap 14.00 órakor tartunk rendkívüli sajtótájékoztatót a Makói Polgármesteri Hivatal emeleti nagytermében (Makó, Széchenyi tér 22.).

 

Farkas Éva Erzsébet

Makó város polgármestere