Mutasd mindet!

„Makó Honvéd városrészének megújítása”

„Makó Honvéd városrészének megújítása”

Makó Város Önkormányzata 2017.07.01.-én megkezdte a TOP-5.2.1-15-CS1-2016-00002 azonosító számú „Makó Honvéd városrészének megújítása” című projektet. A projekt összköltségvetése 219 millió Ft, mely 100%-os Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásból áll. A projekt tervezett fizikai befejezése: 2023.12.31.

A projekt átfogó célja Makó Honvéd városrészében fennálló szegregált helyzet felszámolása, a városrész integrációja, az életszínvonal és a humán komfort városi átlaghoz közelítésével. A projekt megvalósításának átfogó célja, hogy átalakuljon a munka világával való kapcsolat az iskolás korúak és a munkaképes korúak körében: a munkanélküli életmód helyett megerősödjenek a boldogulás olyan alternatívái, amiknek alapja az öngondoskodás és a rendszeres munkajövedelem. Ezzel szoros összefüggésben cél az is, hogy a városrész iskolázottsági mutatói – majd középtávon ennek következtében jövedelmi mutatói – javuljanak, növekedjen a középiskolát sikeresen elvégzők száma.

A projektet Makó Város Önkormányzata valósítja meg két konzorciumi partner közreműködésével. A konzorciumi partnerek a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény (Makói ENI) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2023.12.31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt befejeződött.