Mutasd mindet!

Best of Makó Turisztikai védjegy 2018

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Best of Makó turisztikai védjegy

Makó Város Önkormányzata pályázatot hirdet a turisztikai, illetve vendéglátó ipari szektor szereplői részére a Best of Makó védjegy elnyerésére azzal a céllal, hogy:

  • egyrészről: a legkiemelkedőbb színvonalú, megbízható minőséget garantáló helyi szolgáltatók munkáját elismerésben és minőségvédelemben részesítse;
  • másrészről: az itt élők és a városba látogató turisták számára kiváló, minőségileg kifogástalan termékeket és szolgáltatásokat garantálhasson.

Makó gazdaságának egyik legfontosabb eleme a Hagymatikum Fürdő, és ezzel együtt a turizmus, mint iparág. Az önkormányzatnak alapfeladata, hogy segítse a turisztikában aktív szerepet vállaló szolgáltatói szektor minőségi és mennyiségi fejlődését, számukra minőségi védelmet nyújtson, emellett a városi turizmus jó hírnevét védve és hosszú távú céljait segítve a Makóra látogató vendégek számára meghatározza a garantáltan kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtó üzletek, vállalkozások körét.

Makó Város Önkormányzata ezért alapította meg a Best of Makó névjegyet, amely független minősítési rendszerként évről évre megújulva állandó, magas színvonalat, megbízható minőséget garantálja helyi szolgáltató szektorban.

 A Best of Makó védjegy tartalma:

A pályázat nyertese matricát tehet ki (l2 cm átmérőjű egyoldalas üvegmatrica, a gyűrűn, amely körülveszi az alapformát, a kategória kerül felírásra), amely a vendégek számára is igazolja, hogy az üzlet színvonalas, munkáját a város közössége is támogatja. A nyertesek minden saját reklámfelületükön, anyagaikon, szabadon használhatják a Best of Makó logót az adott évben. Makó Város Önkormányzata vissza nem térítendő támogatásként 450.000 forintot biztosít, kategóriánként 150.000 – 150.000 forintot, a „Best of Makó” díjazottaknak. A díjazást számlával igazoltan marketing költségre kell fordítania a díjazottnak.

 A pályázók köre:

A Best of Makó védjegyre társaságok, vállalkozások és egyéni vállalkozók egyaránt pályázhatnak az alábbi kategóriákban:

  1. szálláshelyek;
  2. vendéglátás;
  3. egyéb szolgáltatások.

Kategóriánként egy cím adható.

A pályázat elbírálása:

  • A Best of Makó védjegyet minden évben független zsűri ítéli oda a kiváló, megbízható minőséget garantáló pályázók részére. A pályázatok elbírálása során kiemelt szempontot jelent:
  • a vendég- és szolgáltatás-központú szemlélet;
  • a vendégbarát magatartás;
  • a szolgáltatás környezete, illetve az üzlet minősége;
  • az előállított, illetve forgalmazott termékek, valamint a nyújtott szolgáltatások minősége;
  • az elmúlt év árbevétele / munkavállalóinak száma;
  • munkavállalói megfelelő szakképesítéssel rendelkeznek-e (százalékos arányszám);
  • Kiszolgálás, szerviz (Szakszerű-e a kiszolgálás. Tolakodó, figyelmes, korrekt, informatív.);
  • vendégéjszakák száma / ágyszám (amennyiben releváns);

melyekről a zsűri tagjai személyesen győződnek meg.


A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje:

Pályázni az alábbi webcímen elérhető kitöltött, aláírt és pecséttel ellátott adatlappal lehet: http://www.mako.hu/best_of_kiiras

A pályázati adatlapok elektronikus formában az abraham.magdolna@mako.hu email címre küldhetők el, vagy személyesen a Makói Polgármesteri Hivatal Titkárság (6900 Makó, Széchenyi tér 22.)

A pályázat benyújtási határideje: 2018. január 19.  

További információ: Ábrahám Magdolna 62/511-896,  abraham.magdolna@mako.hu