Mutasd mindet!

„Megújuló Csipkesor”

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

„Megújuló Csipkesor”

Makó Város Önkormányzata 2017.08.01.-én megkezdte a TOP-2.1.2-15-CS1-2016-00002 azonosító számú „Megújuló Csipkesor” című projektet. A projekt összköltségvetése nettó 280 millió Ft, mely 100%-os Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásból áll. A projekt tervezett fizikai befejezése: 2019.06.30.

A projekt célkitűzési között szerepel Csipkesor épületének homlokzati megújítása mellett a földszinti üzletek energia hatékony üzemeltetését lehetővé tevő külső-belső felújítása, és az előtte húzódó járdák és zöldfelületek korzóvá alakítása. A sétány a szabadidő eltöltését szolgáló kényelmi elemekkel és esztétikus utcabútorokkal, pavilonokkal valósul meg, a kerékpáros közlekedést pedig kerékpártárolók és kerékpársáv segíti. A pályázat részeként a Csipkesor mögötti zöldfelület is megújításra fog kerülni.

A beruházás hozzájárul a város népesség megtartó erejének a növeléséhez, a munkaerő-piaci helyzet javításához, az itt élők lakók életszínvonal-növekedéséhez és a környezet állapotának a javításához.

A projektet Makó Város Önkormányzata valósítja meg, melynek tervezett fizikai befejezése 2019.06.30.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.