Rendezvényhelyszínek

MAGYARHERTELENDI MAKÓI IFJÚSÁGI TÁBOR

 

Magyarhertelend gyönyörű környezetben, a Mecsek északi lankáin található, Pécstől 20 km-re. A Magyarhertelendi Makói Ifjúsági Tábor Magyarhertelend üdülőövezetében egy arborétumszerű 2 hektáros parkban fekszik 2.236 m² zárt területen, a helyi gyógyfürdő szomszédságában.

A tábor 1978-ban épült úttörőtábornak. A rendszerváltás előtt is elsősorban a makói gyermekek nyári pihenését szolgálta.

Elsősorban általános és középiskolás csoportokat várunk. 6 faházunkban 56 ágy található (5 db 10 ágyas faház, valamint 1 db 2 szobás 2, illetve 4 ágyas faház). A szobák komfort nélküliek. Közös zuhanyzó van, lányoknak-fiúknak természetesen külön-külön. A szobák nem pótágyazhatóak. A gyerekeket és a kísérőket mindig külön helyezzük el.

Ágyneműt biztosítunk, de ezért külön mosatási költséget számítunk fel (bruttó 800 Ft/garnitúra). Természetesen lehet hozni is ágyneműt, vagy hálózsákot. A tábor közösségi épülete melegítőkonyhával felszerelt. A helyi önkormányzattal, illetve a Mathias Panzióval együttműködve étkezés szervezésében tudunk segíteni. Egyik faházunk konyhával rendelkezik, amely mosogatóval, gáztűzhellyel, hűtővel felszerelt, azoknak akik maguk szeretnének főzni, de ennek kapacitása korlátozott.

A tábor területén lehetőség van sátrazni, kempingezni, szabadtéri bográcsozásra és sütésre is.

Az ifjúsági táborba várjuk a fürdőzőket, a természetjárókat.

A tábor közvetlen szomszédságában található a szép természeti környezetben fekvő Termálfürdő.

A falu környékén természetkedvelők számos turistautat találnak, sőt a szőlősgazdák pincéi is felkereshetők a bodolyabéri szőlőhegyen. A falu szépen rendben tartott műemlék jellegű épületei (pl. a templom, a plébánia épülete, a Plávics- és a Ropoli-ház), valamint a fürdő területén lévő évszázados kocsányos tölgy – természetvédelmi érték – egyaránt gazdagítják a látnivalókat. A falu virágos, rendben tartott közterületei, a több rendezett park, a vízköpő az iható forrásvízzel, a nyári programoknak helyt adó szabadtéri színpad, a millenium emlékére felállított kopjafa, a megújult játszótér a helybéli lakosság és az idegenforgalom számára is kellemes környezetet alkotnak.

Áraink:

1500 Ft/fő/éj + IFA: 300Ft/fő/éj

Ágynemű mosatási költség: 800 Ft/garnitúra

Cím: 7394 Magyarhertelend, Tábor u. 1.

Linkek: www.magyarhertelend.hu, www.hertelenditermal.hu

További információ: Infopont Makó, 6900 Makó, Széchenyi tér 13-15., +36 62 511 878, +36 20 258 5740.

Magyarhertelendi Makói Ifjúsági Tábor